De KNMV

De KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) is een vereniging van en voor motorrijders. Het bestuur is verantwoordelijk voor het beleid dat ten uitvoer wordt gebracht door de commissies, de medewerkers op het bondsbureau en de vele vrijwilligers die de KNMV rijk is.

Ruim 40.000 motorliefhebbers, sport en niet-sport, zijn lid van de vereniging. Iedere dag melden zich nieuwe leden aan. Naast alle (financiële) voordelen die zij met hun lidmaatschap genieten zorgen zij ervoor dat de belangen van motorrijders onder de aandacht blijven van beleidsbepalers en dat de positie van deze specifieke groep sporters en weggebruikers stevig verankerd blijft.

Het opleidingsinstituut van de KNMV is toonaangevend in de motorwereld en ver daar buiten. Als initiatiefnemer van de moderne veiligheidscursussen heeft de KNMV niet alleen een grote reputatie verworven, maar is de afkorting VRO zelfs een begrip geworden. De drie letters staan voor Voortgezette Rij Opleiding en deze eigennaam is in het motorjargon zelfs een soortnaam geworden.

Wat rijvaardigheidsopleidingen betreft is de motorbond al een stap verder gegaan, want vanuit Arnhem zorgt men ook voor de opleiding van de mensen die deze cursussen aan particulieren, motorclubs, overheidsinstellingen etc. geven. Wie KGI bij z’n naam heeft staan mag zich ‘KNMV Gediplomeerd Instructeur‘ noemen, een kwaliteitsstempel voor de echte professionals die veel van motorrijden weten en dit op vakkundige wijze op anderen kunnen overdragen.

Tevens wordt er van een KGI instructeur verlangd dat hij regelmatig vervolgcursussen volgt en zelf ook tijdens de lessen op een volgmotor rijdt.

(Bron: KNMV)